Ciberseguretat i teletreball: protegint el teu ordinador en un món digital

La revolució digital i la creixent adopció del teletreball han transformat la manera com treballem i vivim. Tot i que això ha proporcionat flexibilitat i comoditat, també ha obert la porta a desafiaments significatius en termes de seguretat cibernètica. Des d’Esolvo Security Systems explorarem consells i millors pràctiques per protegir el teu ordinador mentre treballes des de casa.

La importància de la ciberseguretat al teletreball. Consells de ciberseguretat.

El teletrabajo se ha convertido en una parte fundamental de la vida laboral moderna. Sin embargo, esta nueva forma de trabajar también ha aumentado la exposición a posibles amenazas cibernéticas. De hecho, el 43% de los ciberataques a nivel mundial se dirigen a las pequeñas y medianas empresas, y #España no es una excepción.

España sufre cerca de 30.000 ciberataques al año, y las pymes son el blanco de siete de cada diez de estos ataques. ¿Por qué? Los ciberdelincuentes suelen dirigirse a empresas más pequeñas porque a menudo carecen de medidas de seguridad robustas.

Consells per protegir el vostre ordinador

  1. Xarxa privada virtual (VPN): Implementar una VPN us ofereix una capa addicional de seguretat en xifrar la vostra connexió a Internet. Si utilitzeu dades delicades, una VPN és essencial.
  2. Xarxa privada virtual (VPN): Implementar una VPN us ofereix una capa addicional de seguretat en xifrar la vostra connexió a Internet. Si utilitzeu dades delicades, una VPN és essencial.
  3. Seguretat del router: Canviar la contrasenya predeterminada del teu Wi-Fi és fonamental. Com més temps facis servir la mateixa contrasenya, més vulnerable et tornes.
  4. Gestor de contrasenyes: Administra les teves contrasenyes de manera segura. Evita desar-les en notes o aplicacions no segures. Un gestor de contrasenyes fiable pot fer la feina per tu.
  5. Conscienciació sobre phishing: Aprèn a reconèixer els intents de phishing. No feu clic a enllaços ni descarregueu fitxers de fonts desconegudes o sospitoses.
  6. Monitorització d’activitat estranya: Configura alertes per detectar activitats inusuals als comptes i dispositius. La vigilància constant és clau per a una resposta ràpida.
  7. Extensions de seguretat al navegador: Aprofita les extensions de seguretat al navegador per a una navegació més segura. Reviseu i elimina regularment les extensions innecessàries.
  8. Gestiona el teu historial de navegació: Mantingues un historial de navegació net. Elimina regularment les entrades de l’historial i les galetes antigues.

La seguretat cibernètica és una responsabilitat constant

La ciberseguridad no es un problema que puedas resolver de una vez por todas. Es un compromiso constante con la protección de tus datos y dispositivos. La seguridad en el teletrabajo es especialmente crítica, ya que trabajamos en un entorno digital más expuesto que nunca.

La bona notícia és que, amb consciència i mesures proactives, pots enfortir significativament la teva seguretat cibernètica. Inverteix en una VPN, mantingues el teu programari actualitzat i sigues conscient de les amenaces en línia. Amb aquests passos, estaràs més ben preparat per navegar pel món digital amb confiança i tranquil·litat.

Preguntes freqüents

1. Per què les pimes són els objectius principals dels ciberatacs?

Les pimes són un objectiu principal degut sovint a la manca de mesures de seguretat robustes i recursos limitats per enfrontar les amenaces cibernètiques.

2. Què és el phishing i com em puc protegir?

El phishing és un intent d’enganyar les persones perquè revelin informació confidencial, com ara contrasenyes o dades financeres. Per protegir-te, evita fer clic a enllaços o descarregar arxius de correus electrònics sospitosos.

3. Quin és el paper d’una VPN a la ciberseguretat?

Una VPN cifra tu conexión a Internet, lo que agrega una capa de seguridad adicional, especialmente útil al trabajar con datos sensibles o al usar redes Wi-Fi públicas.

4. Com puc gestionar eficaçment les meves contrasenyes?

Un gestor de contrasenyes fiable pot ajudar-vos a administrar les vostres contrasenyes de manera segura i generar contrasenyes fortes.

5. Per què és important eliminar les galetes antigues del meu navegador?

Les galetes antigues poden contenir informació obsoleta i representar un risc potencial per a la teva privadesa i seguretat. Eliminar-les regularment és una bona pràctica de seguretat cibernètica.

Recorda que la seguretat cibernètica és una inversió en la protecció de les teves dades i la teva privadesa. Adopta aquestes pràctiques i estigues alerta per enfrontar els desafiaments digitals amb confiança.

Estigues al dia de tot allò referent en ciberseguretat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp