5 consells de seguretat digital a Internet

Actualment, la majoria de la informació sensible de les empreses es troba a Internet, més específicament en els diferents núvols.

Aprofitant que avui és el dia Internacional de la seguretat informàtica et compartim 5 consells bàsics que tot usuari d’Internet hauria de complir.

Estigues actualitzat: Tot i que el procés d’actualització pot resultar carregós i moltes vegades anem ajornant el moment. Hem de tenir present, que moltes actualitzacions de sistemes, programes, plugins o webs es fan precisament per resoldre forats de seguretat que s’han trobat a la versió anterior i que posen en risc les nostres dades.

No descarreguis tot de qualsevol lloc: Un mal costum que tenim, és que ens encanten les ofertes i les coses gratis i per això sense pensar-ho molt cliquem a descarregar. Igual amb els correus electrònics que tenen un arxiu adjunt que sembla interessant. Primer assegura’t que el lloc web o remitent és segur i després descarrega el contingut.

Gestiona bé les teves contrasenyes: No només es tracta de posar una contrasenya difícil i llarga, sinó també que no guardi tanta relació amb tu, o almenys, no una relació tan òbvia com el nom del teu gos o la teva data de naixement. A més, s’ha d’intentar variar la contrasenya en els diferents portals.

No confiïs en les xarxes de wifi públic: Tot i que és millor no utilitzar-les, pots fer-ho per mirar notícies o veure un vídeo. Però recomanem no accedir en espais d’alt risc, com entrar a la pàgina del banc o a les teves xarxes socials o email.

El mòbil també és un ordinador: Has de gestionar el teu mòbil, tal com ho fas amb el teu PC. És a dir, descarrega un antivirus i vigila els llocs als quals accedeixes amb ell.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp